Twickelloop 2017

Verslag van de 3e Step One Twickelloop

De derde Step One Twickelloop was op zondag 17 september 2017 een succesvolle editie. Dit jaar was de organisatie in handen van The Running Academy NL, Hardloopschool de Mooie Vrouw en hoofdsponsor Step One. Onder prima weersomstandigheden hebben 280 hardlopers genoten van het mooie parcours door het prachtige Twickel.

De 1 kilometer werd in een spannende eindsprint gewonnen door Jacob Besselink uit Enschede, met een neuslengte voorsprong op Celine Spinder, uitkomend voor het team van The Running Academy NL. Beiden kregen de tijd van 3 min. 50 seconden achter hun naam.

De 5 kilometer bij de mannen werd ook al in een eindsprint beslist. Dit keer was het Joost Somsen, eveneens uitkomend voor het team van The Running Academy NL, die met een tijd van 17 min. en 17 seconden, Seb Wiggermans van het team Step One 2 seconden voor bleef. De derde plaats was voor Pim Bakker uit Rijssen.

Bij de dames was Nikki Olde Monnikhof, uitkomend voor het Running Team Twente uit Oldenzaal, de sterkste – zij liep een tijd van 21 min. en 34 seconden. Ze werd op 2 minuten gevolgd door Laura Grootenhuis, uitkomend voor het team van The Running Academy NL, met 23 min. 34 sec. Derde werd hier Nardy Nijenkamp uit Nijverdal.

Op de 10 km ging de strijd om de overwinning tussen Richard Loendersloot van team The Running Academy NL en Arnold Klieverik van team Non Stop Running. Richard won met 1 seconde voorsprong in 34 min. 59 seconden. Derde werd Izak Hanse uit Enschede in 36 min. 41 seconden.

Bij de dames ging de overwinning naar Lesley Smit, uitkomend voor het team Running Center Enschede. Zij kwam na Richard en Arnold als derde over de finish in 36 min. en 17 seconden. Tweede werd de winnares van vorig jaar, Ingrid Prigge, ook uitkomend voor het team van Running Center Enschede (beide dames trainen net als Arnold Klieverik bij Herman Moelard, oprichter en eigenaar van The Running Academy NL). Derde dame werd Henrieke Krommendijk van het team van Step One, zij finishte in 42 min. en 37 seconden.

Voor alle uitslagen zie: www.uitslagen.nl. Een uitgebreide fotoreportage is ook te vinden op de Facebook-pagina van de Twickelloop.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet die deze derde editie tot een succes hebben gebracht.

Foto’s met dank aan PSDesignfotografie.

Organisatoren

The Running Academy NL

Hoofdsponsors

Logo's Step One en Brooks

Logo 't Hoogspel

Overige sponsors

Almexx Online Conceptontwikkeling

Bakker Meen

De Wilgenweard

Ronnie Weegink

Logo Gildebor

Logo AH Bekman Delden