Nieuwsarchief

Robin_Klamer

Robin Klamer 8e bij NK 3000m junioren B in Breda (27 juni 2015)

Robin Klamer deed gisteren voor het eerst mee aan de Nederlandse Kampioenschappen junioren, die dit jaar (en ook volgend jaar) in Breda gehouden werden.

Na een hectische heenreis met een lange file bij Gorinchem, kwam de atleet van The Running Academy NL toch nog op tijd om zich te melden bij het meldbureau. Na een kleine 20 minuten warming-up, moest hij zich melden in de callroom en 20 minuten later klonk het startschot.

Hier deed hij direct al een goede ervaring op: hij liet zich terugduwen, waardoor hij achter in het veld terecht kwam. Na een (ontactische) inhaalrace in de eerste bocht, kon hij aansluiten bij de kopgroep.

De eerste kilometer werd in 3:03 minuten geslecht. Hierna begon een steekspel van de snelle jongens – door tussenversnellingen te plaatsen werd de concurrentie getest.

Robin moest de kopgroep laten gaan en kwam alleen te lopen. De tussentijd op 2 kilometer was 6:14 minuten. In de laatste (zware) kilometer werd Robin nog door twee deelnemers ingehaald, maar met een goede eindsprint kon hij de 8e plaats veilig stellen in een nieuw persoonlijk record van 9:25 minuten.

Moe maar voldaan, en een ervaring rijker, werd de terugreis aanvaard.


Video-opnames training (17 juni 2015)

Op 12 juli zullen er in samenwerking met onze partner Sportlead Facilities video-opnamen worden gemaakt van de training. Dit gebeurt middels geavanceerde apparatuur – de beelden kunnen direct getoond en geanalyseerd worden.


Thijs OnsteinNieuwe atleet: Thijs Onstein (16 juni 2015)

Per 1 juli 2015 gaat ook Thijs Onstein trainen op de schema’s van Herman Moelard. Deze 17-jarige midden- en langeafstandsloper wil aansluiting krijgen bij de regionale toplopers.


Extra baan(snelheids)training (15 juni 2015)

Op zondag 12 juli zal de derde extra baan(snelheids/sprint)training worden gegeven op de accommodatie van ASV Atletics in Nijverdal – aanvang 11:00 uur.


Nieuwe trainingsschema’s (14 juni 2015)

De trainingsschemas voor de komende periode, week 25 t/m 28, zijn weer gemaakt en verstuurd.


Extra (sprint)baantraining (7 juni 2015)

Op zondag 7 juni 2015 verzorgde Herman Moelard een extra (sprint)baantraining op de accommodatie van ASV Atletics. Bekijk een foto-impressie hiervan.